Uncategorized

Wat is een deurluifel ?

Deurluifels zijn kleine schuilplaatsen of dakranden, die boven de toegangsdeuren van sommige huizen kunnen worden gevonden. Een toegangsdeurluifel is speciaal ontworpen om een toegangsdeur te beschermen. Deurluifels zijn er in verschillende materialen en vormen. De belangrijkste materialen van een deurluifel kunnen metaal (ijzer, aluminium, enz.), hout, enz. zijn.

De voordelen van een deurluifel

De installatie van een zonnescherm boven de ingangsdeur heeft vele voordelen: het garandeert de deur bescherming tegen de elementen (zon, regen of sneeuw). Een luifel zorgt niet alleen voor een veilige en aangename ontvangstruimte, maar beschermt ook de ingang van het huis, die vervolgens kan worden versierd met plantenbakken of een buitenmat. De deurluifel geeft ook karakter aan de hele gevel door een gastvrije esthetiek aan het huis te geven.

Enkele types van toegangsdeurluifels

Er zijn verschillende voordeurluifel ontwerpen. Ondoorzichtig of doorzichtig, hout of metaal, hedendaags of klassiek, ze vinden allemaal een uitgelezen plaats boven de ingangsdeur.

De houten deurluifel:

De houten deurluifel is zeker het meest klassieke model van toegangsdeurluifels. Het geeft een traditioneel tintje aan de voorkant van het huis. De structuur bestaat uit een houten frame bedekt met tegeltableaus.

De deurluifel in hars, inox of aluminium

Deze eigentijds ogende zonweringen hebben een luchtig en elegant ontwerp. De discrete en lichte metalen structuur ondersteunt een doorzichtige afdekking van glas of polycarbonaat;

De luifel

De luifel is een specifiek type van toegangsdeurluifel, gemaakt van glas en smeedijzer. Traditioneel en klassiek van vorm, geeft het een retro stijl aan de toegangsdeur.

Sommige vormen van voordeurluifels

Afhankelijk van de vorm van de luifel zal de voorkant van het huis er anders uitzien. De keuze van de zonwering hangt af van de bescherming die de curve van de luifel biedt, maar ook van de gewenste esthetiek. Als vorm van voordeurluifels kunnen worden genoemd: luifels met een plat dak en gebogen luifels.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *