Uncategorized

Eikenprocessierupsen

De eikenprocessierupsen zijn een groep rupsen die samen in een neus-aan-staartprocessie reizen. Ze hebben een pijlpunt en ze hebben een leider die wordt gevolgd door een groep van verschillende andere rupsen in de buurt. De rupsen voeden zich met eikenbladeren en worden als zodanig veel aangetroffen in het eikenbos. Op het eerste gezicht zien ze er misschien niet zo dodelijk uit, maar als je goed nadenkt over de gevaren die ze opleveren, zou je erover nadenken om contact op te nemen met processierups bestrijders als je ze in je buurt aantreft.

Waarom je Eikenprocessierupsen moet verwijderen

Om de volgende redenen dien je contact op te nemen voor processierups bestrijding om jouw omgeving van de eikenprocessierupsen te ontdoen.

  • Het verdedigingshaar van de mot bevat een toxine dat irriterend is voor de menselijke huid. Het kan leiden tot huiduitslag, conjunctivitis, pruritus en kan, indien geïnhaleerd, faryngitis, astma, anafylaxie en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. De overdracht van de haren die allerlei ziekten en allergische reacties veroorzaken, kan via verschillende methoden plaatsvinden. Airborne treedt op wanneer de lichte borstelharen worden losgekoppeld van de mot en door de wind worden gedragen. Het kan ook door water worden overgedragen, vooral wanneer een waterlichaam stilstaat. Het kan ook worden samengetrokken door contact met de grond, wanneer de borstelharen op oppervlakken rusten. Grote aantallen motten kunnen tijdens hun reizen een of meer bomen volledig beschadigen. Dit zou tot ontbossing neigen en de balans van het ecosysteem niet in de laatste plaats beïnvloeden.

De eik en jezelf beschermen

Van de eik wordt gezegd dat het de volgende helende eigenschappen bezit: koortsverlagend, antiseptisch, anti-tumor, ontstekingsremmend, tonic en nog veel meer. Een van de belangrijkste delen van de boom met de geneeskrachtige eigenschap zijn de bladeren van de eik. Met de grote dreiging die de aanwezigheid van deze rupsen met zich meebrengt, moet je overwegen te kiezen voor processierups verwijderen om ze zo snel mogelijk kwijt te raken en de eik en jezelf te beschermen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *