Uncategorized

Duurzaam meubilair: wat is dat ?

Duurzame meubels zijn meubels waarvan het ontwerp rekening houdt met de levensduur van het fabricageproces tot en met de afvalverwerking (recycling) van elk van de bij het fabricageproces gebruikte voorwerpen. Het doel is te komen tot een bestendig meubel, gericht op designmeubelen, ecologischer en comfortabeler.

Duurzaam meubilair is gebaseerd op de valorisatie van hulpbronnen die na verloop van tijd kunnen worden gerecycleerd. Het idee is om materialen te recycleren wanneer een meubelstuk het einde van zijn leven heeft bereikt, en zo een nieuw meubelstuk leven in te blazen.

Hoe kom ik aan duurzaam meubilair ?

Iedereen kan duurzame meubels aanschaffen. Je kan het op vele manieren krijgen. En om dat te bereiken, moeten de fabricageprocessen en de plaats van de materialen in aanmerking worden genomen.

De fabricageoptie

Van het ontwerp tot de recycling van de meubels, fabrikanten bestuderen alles om duurzame meubels te maken en op de markt te brengen. Bij de vervaardiging van duurzame meubelen wordt rekening gehouden met de levensduur, die langer moet zijn dan die van traditionele meubelen (zelfs de duurste).

Fabrikanten beschikken over vele vaardigheden om de waarde van duurzame meubelen te verhogen: beheersing van materialen en nieuwe modellen, ontwerp, maatwerk, productiviteit, beheersing van de logistiek en beheersing van de kunst.

De trend naar recycling

Als het niet kan worden vervaardigd, kan het meubilair worden gerecycleerd. Vanaf het ontwerpstadium stellen de fabrikanten zich meubelen voor die een tweede leven zullen krijgen, waarbij recycleerbare materialen worden gebruikt en het gebruik van lijm en traditionele verven wordt beperkt.

De voordelen van duurzaam meubilair

De keuze voor duurzame meubelen is een benadering die transparantie garandeert over de arbeidsomstandigheden en over de herkomst van de materialen van degenen die ze hebben vervaardigd, over hun levensduur, het gebruik van ecologische materialen, en zelfs over de mogelijkheid om ze te recycleren.

Duurzaam meubilair is niet alleen recycleerbaar, van hoge kwaliteit en stevig, maar het bespaart ook geld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.